У Львові чиновницю підозрюють у виготовленні документів для ухилянтів

2158 0
У службовому кабінеті посадовиці вилучили понад 17 тисяч доларів США, 1,3 тисячі Євро та 4 тисячі грн.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Працівницю одного із відділів соціального захисту Львівської міської ради підозрюють у причетності до організації виготовлення документів, які у час дії воєнного стану надають право виїзду з України особам призовного віку. Про це повідомили у ЛМР. 

«16 серпня відбувся обшук службового кабінету в одному із відділів соціального захисту ЛМР працівниками ГУ НП у Львівській області за участі Яворівської окружної прокуратури. З’ясовували обставини причетності працівниці до організації виготовлення документів, які надають підстави виїзду за кордон особам призовного віку під час дії воєнного стану», – повідомляють у міськраді. 

Читайте також: Посадовицю на Львівщині підозрюють у вимаганні коштів за безкоштовне житло для переселенців

Як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, за даними слідства, начальниця одного із районних відділів соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради налагодила схему нелегальної міграції за кордон громадян України – військовозобов’язаних чоловіків, яким заборонено покидати межі держави.

«За грошову винагороду у сумі 1 300 доларів США затримана, у змові з працівником медичної установи, організовувала виготовлення довідки до акту огляду МСЕК про встановлення групи інвалідності з метою надання права військовозобов’язаним на виїзд за кордон в умовах дії воєнного стану», – йдеться у повідомленні. 

В ході проведення обшуку у службовому кабінеті посадовиці вилучили понад 17 тисяч доларів США, 1,3 тисячі Євро та 4 тисячі грн. 

Правоохоронці затримали фігурантку в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішують питання повідомлення про підозру затриманій та обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також встановлюють причетність інших осіб до вказаного злочину.
 

Нагадаємо, що СБУ у Львівській області викрили 30-річного керівника однієї з львівських медичних установ, який допомагав ухилянтам незаконно перетнути кордон. За 6 тисяч доларів він виготовляв пакет документів для безперешкодного виїзду з країни. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!