У Львові читатимуть «Бургомістра» на Першій сцені сучасної драми

1921 0
У Львові на Першій сцені сучасної драматургії Драма.UA 6-7 листопада (четвер та п’ятниця) відбудеться прем’єра сценічного читання п’єси «Бургомістр» сучасної польської драматургині Малгожати Сікорської-Міщук.
Фото: Драма.UA

Фото: Драма.UA

Читають: Катя Саченко, Наталя Мазур, Василь Василик, Михайло Понзель, Роман Кривдик, Олег Онещак. 6 листопада після читання п’єси відбудеться дискусія за участі істориків та театрознавців, інформують організатори.

«Бургомістр» («Burmistrz», 2008) – п'єса-фіналіст драматургічного конкурсу R@port у Гдині (2010) та міжнародного конкурсу Stueckemarkt у Берліні (2011).

Мешканці Містечка живуть спокійним стабільним життям. Вони люблять і шанують свого Бургомістра. Символом незмінного міського порядку є Пам’ятник, з яким асоціює себе все населення міста. Однак одного дня все змінюється… П’єса про відчуття персональної відповідальності за спільноту, її минуле та майбутнє; про те, що просте бажання зрозуміти Іншого, може стати першим кроком до розуміння нас самих.

Довідка:

Малгожата Сікорська-Міщук – драматург і сценарист. Одна із найвідоміших сучасних польських авторів. Закінчила факультет журналістики і політичних наук та гендерні студії у Варшавському Університеті. Випускниця студій сценаристів Державної вищої школи кіно, телебачення і театру в Лодзі.

Авторка творів «Шайба», «Смерть Людини-Білки», «Бургомістр», «Валізка», «Залізна завіса», «Кінець світу», «Мадонна», «Бруно Шульц: Месія», «Попелюшко», «Шехерезада», «Кобро», «Польський сон» та ін. Також є співавтором театральної постановки «ІІІ Фурії» – разом з Магдою Фертач та Сильвією Хутнік (2011), яка отримала ІІ місце на Фестивалі прапрем’єр у Бидгощі (2011).

На основі її текстів ставили вистави Павел Лисак, Мартін Лібер, Як Клята, Пьотр Крущиньський, Наталія Корчаковська, Міхал Задара, Анна Трояновська, Марія Спісс, Дорота Ігнатьєв, Ніна Гєльшторф, Кетрін Нун, Катажина Кужея, які були презентовані у Польщі та за кордоном.

П’єси були перекладені на англійську, німецьку, французьку, іспанську, сербську, хорватську, чеську, словацьку, російську, румунську, українську, шведську мови та іврит.

Вартість квитків: 25-40 грн. Квитки можна придбати он-лайн або в галереї «Дзиґа» (Львів, вул. Вірменська, 35), антикафе CoMMuna (Львів, вул. Галицька, 1), кафе «Come in» (Львів, вул. С. Крушельницької, 3).

Читайте також: Першу сцену сучасної драми у Львові відкривали виставою Сари Кейн


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!