У Львові дали старт будівництву громадського простору біля кіноцентру Довженка. Візуалізація

4018 1
Головна площа громадського простору має перетворити Сихів на «зелений район».
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

Управління архітектури та урбаністики Львова отримало функції замовника проекту та кошторису на капітальний ремонт скверу біля кінотеатру ім. Довженка, що на Сихові, з подальшим облаштуванням тут громадського простору. Відповідне рішення ухвалив міський виконком сьогодні, 12 жовтня.

Управління архітектури має укласти договір з переможцем Всеукраїнського конкурсу – львівською авторською «Групою 109» на проектування громадського простору та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Читайте також: На Пекарській у Львові з'явиться новий громадський простір

Після цього на території мають провести дослідження ґрунтів, а потім зібрані дані та готовий проект передати у Сихівську районну адміністрацію, яка і займеться безпосереднім відбором виконавців для облаштування громадського простору. Як зазначив під час засідання виконавчого комітету Юліан Чаплінський, реалізувати проект можуть вже наступного року.

Нагадаємо, що перше місце та грошову премію на Всеукраїнському конкурсі у розмірі 70 тисяч гривень отримав проект «Групи 109» — Маркіяна Максимюка, Наталії Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка.

Читайте також: Як можуть змінити громадський простір біля Палацу Хоткевича. Візуалізація

Головна площа громадського простору має перетворити Сихів на «зелений район». Умовно площу розділять на дві зони: нижня зона призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а верхня — не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка.

Читайте також: Біля костелу св. Антонія у Львові облаштують громадський простір

Крім цього, для тихої зони видозмінять ландшафт, відокремивши урбанізовану частину насипом уздовж магістралей, а для відпочинкової зони, яка за площею буде рівнозначною площі Митній, зроблять заглиблення з амфітеатром.

У проекті передбачено, що дно нового заглибленого ландшафту у дощовий період перетворюватиметься на водозбірний резервуар, а взимку зможе слугувати ковзанкою. У спекотний період на площі функціонуватимуть фонтани з розпиленням води.

Візуалізація надана ЛМР


Читайте також:
Новини від KINOafisha.ua.
Загрузка...
Загрузка...
Кінотеатр Планета кіно IMAX (Львів).

Коментарі (1)

Додати коментар
12 Жовтня, 2018 15:49
Сергій [***]s://youtu.be/cxS-Y2sfXS4