У Львові демонтували барельєф із фасаду Палацу спорту на вулиці Стуса

4008 0
Містяни викликали поліцію.

У Львові з фасаду Палацу спорту «Трудові резерви», що на вулиці Василя Стуса, 2, робітники частинами демонтовували радянський барельєф.

«По-варварськи демонтують барельєф із фасаду палацу спорту «Трудові резерви» (Гарт) – неймовірно пластичну металеву композицію зі спортсменкою і спортсменом», – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці спільноти Ukrainian Modernism.

Будівля належить Львівській Політехніці, а фасад ремонтують.

«Барельєф зняли для того, щоб провести ремонтні роботи на цій частині будинку. Нам разом з поліцією показали, де його зберігатимуть. Запевнили, що після робіт барельєф повернуть на фасад, де він і був», – написав на своїй сторінці у фейсбук заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Нагадаємо, торік у Львові демонтували радянську мозаїку магазину «Океан». Забудовника ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» за знищення мозаїки оштрафували на понад 90 тисяч гривень. Тепер її наново відновили. Також на Львівщині у Новому Роздолі зруйнували кінотеатр із мозаїкою Володимира Патика.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!