У Львові демонтували ще чотири МАФи. Фото

3353 0
Рішення про знесення цих споруд виконком ЛМР прийняв ще минулого року.
фото любомира зубача у фейсбуку

фото любомира зубача у фейсбуку

У Львові демонтували чотири МАФи. Зокрема йдеться про тимчасову споруду на вул. Сахарова та ще три – на вул. Сухомлинського в смт Брюховичі. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

На вул. Сахарова, 31 вдалося демонтувати кіоск «Даша», рішення про знесення якого виконком прийняв ще у серпні минулого року. За словами Любомира Зубача, він стояв тут без жодних правових підстав: у комплексній схемі не був, договору оренди землі чи конструктивних елементів не мав, а паспорт прив’язки не оформлений. Власник «Даші» спершу звернувся до суду, де прийняли ухвалу про забезпечення позову, а, отже, демонтаж поставили на паузу. Фахівці юридичного департаменту ЛМР відстояли в суді позицію міста: у задоволенні позовної заяви про поновлення договору оренди суд відмовив, забезпечення позову скасували.

Читайте також: У Львові демонтують ще шість МАФів

МАФ на вул. Сухомлинського, 10 сам валсник забирав двічі. Ця тимчасова споруда також працювала без дозвільних документів, тож ще у вересні 2022 року потрапила у список. Після цього власник забрав споруду, а коли термін демонтажу в рішенні виконкому закінчився – повернув кіоск на це ж місце. Тепер процедуру демонтажу запустили знову і власник ще раз прибрав свій павільйон.

Іще дві тимчасові споруди на вулиці Сухомлинського, 2 та 2а в смт Брюховичі також демонтували внаслідок ріщення виконавчого комітету ЛМР.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові демонтують незаконну споруду

Нагадаємо, що восьмий апеляційний адміністративний суд Львова підтвердив дотримання виконавчим комітетом процедури повідомлення та демонтажу тимчасової споруди на площі Галицькій, 10, які намагався оскаржити підприємець. Раніше під час демонтажу також виник конфлікт між працівником «Муніципальної варти» та власником павільйону. 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!