У Львові дітей навчатимуть робити солом’яні павуків. Як долучитись?

3047 0
Сьогодні, 22 січня, о 16:00 годині в «Арт-Клубі», що на вул. Замарстинівська, 71 пройде майстер-клас з виготовлення солом’яних павуків, за участю вихованців Дитячих клубів Шевченківського району та усіх охочих дітей шкільного віку. Участь у майстер-класі – безкоштовна.
фото: rukotvory.com.ua

фото: rukotvory.com.ua

Навчатиме створювати «Різдвяного павука» Наталя Манько. Також під час заняття дітям розповідатимуть про автентичні українські традиції святкування Різдва, інформують у прес-службі міськради.

«Солом'яні павуки» — один із найдавніших та найзагадковіших витворів з соломи, яким наші предки прикрашали оселю напередодні Різдвяних свят. В основі такого «павука» не просто солома, а самовіддана праця. Після збору врожаю в наших предків ніщо не пропадало дарма: зерно використовували для харчування, а з соломи виготовляли святкові прикраси для оселі. «Різдвяний павук» є символом Всесвіту. Його гармонійні форми покликані оберігати дім та господаря, вбираючи в павутину все, що могло завадити щасливому життю», – розповіли організатори.

Більше інформації про гуртки та клуби Дитячих клубів Шевченківського району м. Львова можна отримати за номером телефону 252-18-28.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!