Політична реклама

У Львові для дітей проведуть театральний фестиваль "Казка в гаю"

1664 0
Цими вихідними, 31 травня – 1 червня, відбудеться ХІ Театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю». Фестиваль триватиме з 13.00 до 19.00 год.

Фестиваль присвячений Дню захисту дітей, повідомили у прес-службі Львівської міськради. Ідея фестивалю - популяризація української казки.

За десятиріччя існування фестивалю його відвідали колективи із Польщі, Львова, Львівської області, Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Луцька, Полтави, Києва, Харкова, Черкас, Чернігова, Сум, Кіровограда, Херсона, Запоріжжя, Луганська, Донецька.

У програмі фестивалю: перегляд конкурсних вистав, які оцінює журі, розваги та конкурси для учасників, різноманітні майстер-класи народних ремесел, екскурсії, частування, подарунки, дискотека та багато приємних несподіванок.

При вході до музею відвідувачі стають безпосередніми учасниками театралізованого відкриття фестивалю, у якому беруть участь професійні актори. Територія музею – старі дерев'яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створюють найкращі декорації для відтворення казок.

Журі визначає переможців у кожній категорії та за такими номінаціями:

Кращий актор;

Краща режисура;

Краща сценарна розробка;

Краще художнє оформлення;

Краща хореографія;

Інші номінації  на пропозицію журі.

Після завершення виступів учасників фестивалю, відбувається урочисте нагородження  переможців.

Впродовж фестивальних днів діють розважальні галявини. А саме:

«Галявина маленьких майстрів» - народні майстри проводитимуть для дітей та учасників-колективів майстер-класи з різних ремесел: ткацтва, гончарства, розмальовування печі, виготовлення ляльки-мотанки з сіна, тканини, салфеток.

«Галявина казкарів» - байки та легенди від казкарів, розповідь про казки.

 «Галявина розваг» - розваги та забави із Казковою панною, Квітковою панною та веселим Гайовичком.

«Плекальня» - колискові в українських традиціях плекання дитини.

Фестиваль «Казка у гаю» - найкраща нагода для діток не лише дізнатись ще більше казок, а стати безпосереднім  учасником  дійства.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!