У Львові для мешканців двох районів відкрили нову амбулаторію

2406 0
Для мешканців Залізничного та Франківського районів Львова відкрили нову амбулаторію сімейної медицини центру первинної медичної допомоги Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки на вул. Любінській, 94. Відтак, ще 9 тисяч мешканців відтепер зможуть отримувати первинну медичну допомогу у свого сімейного лікаря неподалік від дому.
фото: vz.kiev.ua, ehokor.com.ua, vidido.ua, health-ua.com

фото: vz.kiev.ua, ehokor.com.ua, vidido.ua, health-ua.com

До останнього часу у центрі первинної медичної допомоги поліклініки працювало 5 відділень загальної практики – сімейної медицини та 2 амбулаторії сімейної медицини. З ініціативи управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради й адміністрації Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки, тепер відкрили третю амбулаторію сімейної медицини на вул. Любінській, 94.
 
З цією метою проведено капітальний ремонт приміщення для облаштування в ньому амбулаторії сімейної медицини. Роботи з реконструкції приміщення АСМ завершені у травні 2015 року, на виконання яких з бюджету міста було використано 816 391,69 грн. Для облаштування амбулаторії також було використано 35 тис. грн. з міського бюджету та 102,040 тис. грн. позабюджетних коштів, інформує прес-служба міськради.
 
«Основним напрямком реформування системи охорони здоров’я у м. Львові є підвищення якості надання першої медичної допомоги шляхом забезпечення її доступності, профілактичної спрямованості та керованості з боку сімейного лікаря. У 1998 році в смт. Рудно був відкритий перший в Україні центр сімейної медицини, а в 2000 році – амбулаторія сімейної медицини на вул. Виговського, 41. У 2004 р. вся поліклініка перейшла на обслуговування за принципами сімейної медицини зі створенням у поліклініці трьох центрів: первинної медичної допомоги, консультативного діагностичного і центру стаціонарної допомоги», - розповідає головний лікар КМКП №5 м. Львова Борис Лемішко.
 
До структури новоствореної амбулаторії входить 6 сімейно-територіальних дільниць. Усі кабінети амбулаторії розміщені на першому поверсі житлового будинку: реєстратура, хол, кабінети завідувача і старшої медичної сестри, 3 кабінети сімейних лікарів, маніпуляційний кабінет, кабінети щеплень, персоналу, зберігання інвентарю. Загальна площа амбулаторії – 151,3 м2.
 
Загалом, в амбулаторії на вул. Любінській, 94 будуть працювати 7 сімейних лікарів, 9 медичних сестер ЗПСМ, медичні сестри процедурного кабінету і кабінету щеплень. Амбулаторія працює з 2 червня 2015 року за графіком: понеділок – п’ятниця з 8:00 до 19:00 год.
Опублікувала Наталія Середюк 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!