У Львові для пацієнтів з підозрою на коронавірус підготували 1500 ліжок. Перелік лікарень

5207 0
Шість медзакладів Львова будуть приймати хворих з COVID-19.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Львівські лікарні готуються для прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус. Для цих потреб обладнано 1500 ліжок у місті і 2500 – у області. Про це на брифінгу повідомив т. в. о. директора департаменту охорони здоров'я Андрій Васько.

«Усі лікарні області, які мають приймати пацієнтів з коронавірусом, первинні заклади, розташовані у Львові? вже звільнені від пацієнтів. Ми очікуємо резерв до 2500 ліжок для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, 1500 ліжок є на території закладів охорони здоров’я у Львові. Зараз проводиться кінцева підготовка кисневих систем, є 300 ліжок із киснем, до кінця тижня їх має бути до 700», — додав Андрій Васько.

Читайте також: Поліція перевірятиме дотримання карантину львів'янами, яких евакуювали з-за кордону

Як повідомляла заступниця міського голови Львова Галина Слічна, пацієнтів з коронавірусом прийматимуть 8-ма міська клінічна лікарня на вул. Навроцького, 1-ша міська клінічна лікарня імені Князя Лева на Ужгородській, а також 3-тя, 4-та і 5-та міські клінічні лікарні.

Переадресація пацієнтів почнеться тоді, коли в інфекційній лікарні буде зайнято понад 80% місць.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник, зараз відділення лікарні, що на вулиці Пекарській повністю переобладнане для пиймання хворих з підозрою на коронавірус.

«Лікарня здатна прийняти до 300 пацієнтів. А для складних випадків, тих, що потребують інтенсивної терапії у реанімації, було 6 ліжок, а зараз їх кількість збільшуємо до 10», — повідомив лікар.

Також Ігор Берник розповів, що вчора у лікарні перебував 61 пацієнт, але сьогодні їх кількість зменшилась, оскільки чимало з них виписали додому. Станом на 15 годину на лікуванні перебували 39 пацієнтів.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи. Нові правила карантину у Львові

Також сьогодні стало відомо, що у 8 лікарні підготовлено 110 місць для хворих з підозрою на коронавірус. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«Рішенням комісій з питань ТЕБ і НС наша лікарня визначена як базова лікарня другого рівня надання спеціалізованої стаціонарної допомоги хворим з коронавірусом. Відповідно, ми готуємося, вживаємо необхідних заходів. На сьогодні лікарня повністю звільнена від хворих і переформатована. На сьогодні ми готові — 91 пацієнта можемо прийняти із забезпеченням кисню. Якщо встигнемо ще провести роботи, і кисень буде в кожній палаті, то до 110 пацієнтів зможуть отримати спеціалізовану допомогу. Загалом лікарня розрахована на важких хворих, які мають загрозу дихальної недостатності, з імовірністю переводу на штучну вентиляцію легень», — розповів Василь Обаранець, головний лікар КНП «8-ма міська клінічна лікарня».

Богдан Білан



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!