У Львові для поранених бійців придбали новітній апарат очищення крові

1888 0
Від 26 березня важкохворі солдати у Львівському військовому госпіталі мають більше шансів на одужання. Адже лікарі отримали новітній апарат «Прісмафлекс» для реабілітації та тривалого очищення всього організму. Лікарі розповідають, що багато важких уражень організму можна буде вилікувати за допомогою такого обладнання.
фото: www.medicalnewstoday.com

фото: www.medicalnewstoday.com

Десятки солдатів привезли у львівський госпіталь ot минулого літа. Саме тоді було багато важкопоранених з-під Іловайська та Савур-могили. Лікарям довелось працювати в безперервному режимі. Такого темпу не витримували ані медики, ані старе обладнання. Зокрема, не вистачало приладів для очищення організму, так званої штучної нирки. Тоді працівники госпіталю звернулись до Української Галицької Асамблеї (УГА) по допомогу. «Це люди, які дали, фактично, під мільйон гривень, зараз би це коштували близько трьох мільйонів при теперішньому курсі», – зазначив керівник УГА Богдан Панькевич.

У вересні волонтери зібрали усі необхідні кошти, а у жовтні вже купили апарат. Однак для того, щоб він запрацював, довелось довго чекати, пише Zik. Процес розмитнення українською стороною необхідних комплектуючих тривав до цього часу. Проте зараз аппарат для гемодіалізу вже доступний для використання.

.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!