У Львові до 15 листопада приймають заявки на реставрацію балконів у будинках-пам'ятках

1325 0
Мешканці мають докласти 10 тис. гривень за роботи.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

Із 15 жовтня до 15 листопада у Львові триває прийом заявок на реставрацію балконів у будинках-пам’ятках архітектури. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Фінансова частка мешканців становитиме 10 тис. грн за один балкон. Ці гроші потрібно заплатити виконавцю робіт як аванс. Решту вартості робіт оплачує місто.

Читайте також: У Львові відновили дерев'яну браму з вітражами. Фото до і після

Також місто бере на себе виготовлення проектно-кошторисної документації, її експертизу, проведення тендерної закупівлі, бо це буде тендерна закупівля, укладання договору з підрядником.

Для реставрації балкону потрібно звернутися в управління охорони історичного середовища і написати відповідну заяву. Окрім фінансового внеску, мешканці мають забезпечити виконавцю робіт доступ до електроенергії і повинні мати підписаний охоронний договір.

«Ми будемо брати лише ті балкони, які виходять на головний фасад у будинках пам’ятках архітектури», – кажуть в ЛМР.

Нагадаємо, у місті з 2018 року діє програма співфінансування реставрації дверей та брам, а цього року розпочала діяти програма реставрації вікон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!