У Львові до кінця літа облаштують 30 вигульних маршрутів для собак

2939 0
Наразі у Львові немає жодного такого маршруту.
Photo by Ron Fung on Unsplash

Photo by Ron Fung on Unsplash

У Львові завершуються тендерні процедури щодо облаштування тридцяти вигульних маршрутів для собак. Облаштувати їх планують у місті до кінця літа. Про це >Tvoemisto.tv розповів керівник ЛКП «Лев» Андрій Пінчук.

Читайте також: Герда, Чарлі і Сірко. Чотирилапі шукають домівку

«Цьогоріч плануємо зробити прогулянкові маршрути для чотирилапих друзів, на яких будуть розташовані станції для прибирання. Вже завершуємо тендерні процедури щодо облаштування тридцяти таких маршрутів у місті. Локації визначимо залежно від потреби, щоб не обділити жоден район. До кінця літа плануємо закінчити роботи з їх облаштування», – розповів Андрій Пінчук.

За словами директора ЛКП «Лев», на сьогодні у Львові немає таких маршрутів, лише на Сихові був подібний пілотний проєкт.

«На сьогодні у Львові немає місць, де можна гуляти з песиками. Але господарі хвостатих мають пам’ятати, що якщо собака нищить квіти або ламає саджанці – це вже є порушення благоустрою і за це передбачена адміністративна відповідальність. Тож гуляти з песиками не заборонено ніде, але господарі мають дивитися за тим, щоб вони не наносили шкоду та прибирати за ними. Адже за неприбирання за своїми собачками передбачений штраф у розмірі від 340 до 1360 грн», – каже Андрій Пінчук.

Нещодавно у Личаківському районі Львова на клумбах навіть з’явилися таблички з написом «Вигул собак заборонений». У райадміністрації цього району пояснюють, що встановили їх, аби досягти компромісу між тими мешканцями району, які висаджують квіти і тими, що мають чотирилапих друзів.

Читайте також: Школярка зі Львова прагне допомогти безпритульним тваринам. Як проголосувати за її проєкт

«Ми мало багато звернень від мешканців, які самостійно висадили клумби. Ми також маємо квітники на Тершаківців. І щоб дійти згоди між жителями району, ми встановили таблички з проханням не вигулювати собак на клумбах. У всіх інших місцях по маршруту їх можна вигулювати», – зазначив голова Личаківської райадміністрації Оксана Пригода.

Також у Львові мають облаштувати 50 вигульних майданчиків. Цього року на це не виділили коштів з бюджету через ситуацію з карантином. На будівництво одного такого майданчика потрібно від 200 до 500 тис. грн.

«Зараз у місті існує два вигульні майданчики на балансі ЛКП «Лев», два майданчики – у Парку Франка та у Стрийському парку. Та імпровізовані майданчики, створені мешканцями. Тож в загальному їх є до десяти у місті, але цього недостатньо», – зазначив керівник ЛКП «Лев» Андрій Пінчук.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv провело дискусію про те, як привчити львів’ян прибирати за своїми домашніми улюбленцями. Обговорення почали із колонки, яку написала активна мешканка Львова Ольга Сивак під назвою «Чому кожного року наприкінці зими у нас під ногами – лайно». 

Анна Чистякова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!