Політична реклама

У Львові до кінця року епідемії грипу не буде

1008 0
Захворюваність на грип у Львові на рівні минулого року. Інтенсивний показник становить 57,1, що вдвічі менше від епідпорогу. Про це повідомили в міському управлінні охорони здоров’я, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ситуація по грипу у нас є стабільною. Захворюваність на рівні минулого року, інтенсивний показник 57,1, що вдвічі менше від епідпорогу. Тобто, ми можемо прогнозувати, що до кінця року епідемії або захворюваності, яка б наближалась до епідемії, у місті Львові не буде. Ситуація є стабільна. 

Дуже важливо, щоб кожен дбав про своє здоров’я. З настанням похолодання, тримати ноги в теплі і сухими, вдягати теплі речі, які би не стягували тіло, дуже важливо! Тільки так ми зможемо запобігти поширенню захворюваності та не допустити епідемії. Профілактичні заходи повинні виконувати всі!

Водночас, ті, хто вже почуває себе зле, мають звернутися за кваліфікованою допомогою і сидіти вдома. Ходити на роботу хворому – це не розумно з двох причин: перше – ви не дбаєте про своє здоров’я, а також наражаєте на небезпеку заразитися своїх колег», - наголошує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Це важливо знати!

ГРВІ - це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів.

Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням, особливість якого у надзвичайно швидкому поширенні і вираженій інтоксикації. Механізм передачі вірусу грипу – контактний і повітряно-крапельний.

Профілактика захворювань

Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРВІ та ГРЗ.

Ефективними, особливо у період підвищення захворюваності, фахівці відзначають наступні методи профілактики:

- повноцінне харчування з включенням вітамінів у природному вигляді;

- загартовування та часте провітрювання приміщень;

- вживання загальнозміцнюючих та тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та препаратів цілеспрямованої імуностимулюючої дії.

Високоефективними є рекомендації загального санітарно-гігієнічного спрямування, зокрема:

- Часто мити руки з милом

- Прикривати ніс та рот хустинкою (або одноразовими серветками) при кашлі та чиханні;

- Широко застосовувати засоби нетрадиційної (народної) медицини, гомеопатичні препарати, оксолінову мазь.

На що необхідно звернути увагу:

- Захворювання здебільшого починається гостро, з проявів загальної інтоксикації (озноб, відчуття жару, сильний головний біль, біль в очах). Хворого турбують загальна слабкість, ломота в попереку, крижах, суглобах, м'язовий біль, порушується сон.

- Здебільшого на другу добу хвороби з'являється сухий кашель, починає турбувати біль у грудях. На 3-5 добу кашель м'якшає, з'являється незначна кількість слизового мокротиння. Носове дихання порушене через набряк слизової оболонки.

- Вже в перші години температура тіла може сягати 39-40°С, утримуватись на такому рівні 2-3 доби.

- Існують деякі особливості клінічного перебігу грипу у різних вікових групах. У дітей молодшого віку передусім можуть з'явитися блювання, судоми.

У осіб похилого віку на тлі ГРВІ загострюються серцево-судинні захворювання, активуються хронічні вогнища інфекції, що суттєво впливає на клінічні прояви грипу.

- Лікування ГРВІ та грипу є складною проблемою, тому його має визначати лікар. Не потрібно займатись самолікуванням -це небезпечно!

При своєчасному і правильному лікуванні хвороба закінчується повним одужанням.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!