У Львові до лютого планують збудувати біопаливну котельню за мільярд гривень

2475 0
Нова біопаливна котельня має запрацювати у Львові уже у лютому 2023 року.
Фото із соцмереж Андрія Садового

Фото із соцмереж Андрія Садового

У Львові планують збудувати сучасну біопаливну котельню, яка забезпечуватиме теплом чверть міста. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це ще не відмова від газу, але дорожня карта вже зрозуміла. Починаємо разом з «Нафтогазом» будувати у Львові сучасну біопаливну котельню. ЇЇ потужностей вистачить, щоб забезпечити теплом чверть міста. Котельня запрацює вже в лютому. Вартість будівництва становить 1 мільярд гривень. Це пілотний проєкт для України. Наступний крок – будівництво таких котелень у всіх містах», – зазначив міський голова.

Читайте також: Чи потрібні «буржуйки» і нащо Садовий фотографується з дровами. Заступниця мера про підготовку Львова до зими

Додамо, що голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко на брифінгу під час відвідин Львівської області у п'ятницю додав, що НАК «Нафтогаз України» і міська влада Львова має низку домовленостей із тим, «щоб потім залучати кошти МФО під такі проєкти», інформує Іnterfax Україна.

Нагадаємо, заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк розповіла про три сценарії опалювального сезону під час війни. Також у Львові є 24 будівлі, котельні, які можна за два дні переобладнати з опалення газом на опалення дровами. Такі котельні обігрівають 50 будівель: поліклініки, лікарні, навчальні та спортивні заклади, театр Лесі України, спорткомплекс Франкового вишу. Теплом від них може скористатися орієнтовно 8000 осіб. У спортзалах наших 127 шкіл і багатьох садочків згідно з правилами ДСНС також можна ставити «буржуйки». Ще 14 шкіл досі мають пічне опалення з використанням дров. Люди зможуть приходити погрітися в ці школи. Також пункти обігріву облаштовуватимуть в укриттях.

Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ, читайте тут.

 

Вікторія Савіцька

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!