У Львові до різдвяних свят з’явилась ікона борщу. Фоторепортаж

1470 0
Проект «Від Романа до Йордана» відбувається вже у Львові дванадцятий рік поспіль.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

У Львові дванадцять художників створили дванадцять картин із різдвяними стравами. Багато з цих творів написані в техніці іконопису. Кураторка проєкту «Від Романа до Йордана» Ольга Кравченко розповідає, що таким чином митці створили ікону борщу.

Проєкт «Від Романа до Йордана» відбувається вже у Львові дванадцятий рік поспіль.

«Щороку ми придумаємо різні теми, щоб і нам цікаво було. І власне цього року народилася ідея зібрати дванадцять учасників проєкту та створити дванадцять картин з різдвяними стравами. Створити враження, що на стіні розташувався стіл з святковою вечерею. Всі художники захопилися цією ідеєю. Адже, як в кожної господині виходить свій борщ, так в кожного художника виходить своя картина борщу теж», – каже Ольга Кравченко.

Участь у проєкті взяли: Остап Лозинський, Ольга Кравченко, Ярослава Ткачук, Уляна Нищук, Юля Долинська, Ярина і Данило Мовчани, Роман Зілінко, Анна Атоян, Зоряна Опанищук, Мар’ян Пиріг, Андрій Винничук.

«Більшість з цих художників – іконописці, тож більшість цих картин створені в стилі іконопису. Тобто береться дошка, липова основа, з дубовими шпугами, з левкасом, срібленням, золоченням. І, таким чином, в нас вийшла ікона борщу. Мистецтвознавець Марта Кравченко побачила в цьому теж таку ідею», – розповідає мисткиня.

Експозицію можна побачити у кав’ярні, що на Катедральній, 6 та триватиме до 19 січня.

Анна Чистякова, фото авторки



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!