У Львові до середи можна помолитися перед образом «Спас Кровоточивий»

6219 0
Чудотворний образ Христа «Спас Кровоточивий» привезли до Свято-Георгіївського кафедрального храму Львова 20 березня. Про це повідомляється на сайті Львівської єпархії УПЦ.
фото: www.upc.lviv.ua

фото: www.upc.lviv.ua

Святиню під урочистий дзвін зустрічали духовенство храму на чолі із благочинним міста Львова протоієреєм Євгенієм Щирбою та віряни, які прийшли першими вклонитися образу Христа.
 
Відразу ж після встановлення ікони в храмі було звершено соборний молебень перед святим образом. Під час Богослужіння священики підносили молитви про мир в Україні та Милосердя Боже до багатостраждального українського народу.
 
«В наш трагічний та важкий час випробувань залишається лише одна надія – на милосердя Господнє! Тому дуже цінно, що чудотворні ікони стали все частіше відвідувати Львів, оскільки переконаний, що молитва перед такими знаними святинями здатна і заспокоїти серце, і дарувати мир душевний, і благодатні сили для долання диявольських спокус, що спіткали український народ останнім часом. А найголовніше через численні молитви мирян віримо, що випросимо у Господа мир нашій Батьківщині!» – заявив ієромонах Маркіан Каюмов, прес-секретар Львівської єпархії УПЦ.
 
З 1998 року на іконі Христа чудесним образом проступає кров та миро, є численні свідчення про оздоровлення під час молитви та прикладання до цієї святині. Як додає Релігійно-інформаційна служба України, ікона вперше закровоточила 5 квітня 1998 року у приватному будинку жительки села Державіно Бузулукського району Оренбурзької області в Росії. Після тривалих перевірок та аналізів виявилося, що кров справжня, без будь-яких хімікатів. Крім того, дослідники визначили, що вона 4 групи. З того часу ікона побувала у багатьох містах України, Білорусі, Росії, Молдови. У Львові останній раз вона була у 2003 році.
 
У Львові святий образ перебуватиме до 12 години 25 березня. Доступ до ікони відкрито щоденно з 8:00 до 20:00. У Львівській єпархії закликають вірян до особливої молитви про мир в Україні перед чудотворним образом Спасителя. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!