У Львові до вихідних мають прибрати усі літні майданчики. Оновлено

3121 0
Паспорт на діяльність літніх майданчиків у Львові видають з 1 квітня до 1 листопада. Відтак, до вихідних власники закладів громадського харчування повинні демонтувати свої тимчасові майданчики, інформує прес-служба Львівської міськради.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Літні майданчики є сезонними об’єктами. Якщо суб’єкти підприємницької діяльності не демонтують їх до 1 листопада, то ці об’єкти підлягатимуть примусовому демонтажу районними адміністраціями міста із відшкодуванням власниками витрат на демонтаж, наголошують у міськраді.

«Наразі інженери відділу благоустрою КП «Адміністративно-технічне управління» відстежують уже розпочатий сезонний демонтаж відкритих літніх майданчиків, які не мають дозволу на функціонування протягом цілого року, відповідно до погодженого паспорта», повідомив директор КП «Адміністративно-технічне управління» Тарас Вітик.

КП «Адміністративно-технічне управління» закликає підприємців добровільно демонтувати свої відкриті літні майданчики до 1 листопада цього року. Якщо ж суб’єкти господарювання цього не зроблять, їм загрожує адмінвідповідальність із накладенням штрафних санкцій у розмірі від 850 до 1700 грн. Крім того, їхні літні майданчики підлягатимуть примусовому демонтажу, який здійснюватимуть районні адміністрації міста із відшкодуванням власниками витрат на демонтаж.

За словами в. о. головного художника міста Віктора Пецуха, цьогоріч дозволи отримали власники 433 літніх майданчиків, термін дії дозволів 153 з яких – завершуються цього року, тож наступного сезону їх потрібно буде продовжити.

Нагадаємо, у Львівській міській раді існує комісія з видачі дозволів на встановлення літніх майданчиків. Основною умовою отримання дозволу є дотримання, архітектурно-художніх вимог, встановлених комісією.

Довідка:

Відкритий літній майданчик – стаціонарний або тимчасовий (щоденного демонтажу) пункт ресторанного бізнесу, який розташовується біля стаціонарного закладу (ресторану, бару, кафе, їдальні) або ж і без прив’язки до нього в теплий сезон року – з 1 квітня до 1 листопада – і не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!