У Львові додатково виділять 100 млн гривень на зарплати вихователям дитсадків

2136 0
Зараз у львівських садках не закрита велика кількість вакансій.
Фото: pedrada.com.ua

Фото: pedrada.com.ua

Зарплатний фонд дошкілля в 2022 році збільшиться на 100 мільйонів гривень. За ініціативи голови комісії освіти та науки Львівської міської ради Вікторії Христенко, бюджетна комісія одноголосно підтримала виділення додаткових коштів на збільшення зарплатного фонду дошкілля. Ці кошти будуть спрямовані безпосередньо на заробітну плату працівників дошкільних закладів.

«На рівень виплат працівників дошкілля впливає лише місто, тому нам потрібно було терміново збільшити рівень заробітної плати, аби люди були готові йти працювати в дошкільні заклади. На жаль, маємо дуже сумну картину зараз – не закрита велика кількість вакансій. Навіть у новому садочку на Малоголосківській, який збудований і оснащений за останніми технологіями, бракує персоналу. Тепер дошкільна галузь отримає додаткові 100 мільйонів на зарплатний фонд працівників. Очікуємо на зростання вже з січня 2022 року», – каже вона.

За її словами, рішення комісії ще має затвердити депутатський корпус на найближчому засіданні, але це реальна можливість збільшити зарплату працівникам дошкільних закладів.

«Нарешті люди, які працюють з дошкільнятами, отримають підвищення зарплати не лише в межах мінімалки, як було до того. Маємо зробити все, щоб ці кошти були в бюджеті. Нашим пріоритетом має бути майбутнє, а інвестиції в дошкільну освіту спрямовані саме на перспективу», – зазначила Вікторія Христенко.

Публікація у межах програми висвітлення діяльності Львівської міськради
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!