У Львові дорослі та діти масово заспівали «Ой, у лузі червона калина». Відео

4281 0
У співочому флешмобі взяли участь усі охочі львів'яни.

17 квітня у Львові дорослі та діти провели співочий флешмоб «Ой, у лузі червона калина». Ініціатором стала команда Lviv Film Center, що у Горіховому Гаю.

Читайте також: Історія повторюється. У чому феномен пісні «Ой, у лузі червона калина»

Сто років тому пісню «Ой, у лузі червона калина» співали січові стрільці і вона стала неофіційним гімном легіону УСС. У 2022 році, під час невиправданої та жорстокої війни росії проти України ця пісня знову зазвучала, з новою силою.

Після того, як у Києві зі зброєю в руках а капела пісню «Ой, у лузі червона калина» заспівав лідер українського гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, її почали співати, переспівувати й інтерпретувати чи не всіма мовами.

Слова «ми тую червону калину піднімемо», «ми нашу славну Україну відбудуємо» можна почути під час заряджання зброї, допомоги цивільним і за кермом автівки чи бронетехніки. Пісню ставлять як рингтон, накладають мелодію на власноруч створені відеоролики і роблять флешмоби. Більше про історію пісні та її символічність читайте у нашому матеріалі.

Фото та відео Івана Станіславського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!