Політична реклама

У Львові досі не ввімкнули опалення у громадському транспорті

1479 0
У салонах мiських трамваїв та тролейбусiв не поспiшають вмикати пiдiгрiв. У частинi мiжмiських, примiських та й мiських маршруток теж холодно.

А все тому, що "Львiвелектротранс" та, очевидно, й деякi перевiзники дотримуються норм, якi дiяли за радянських часiв. Вiдповiдно до них, допоки температура повiтря не знизиться до мiнус 8 градусiв, пiчок не вмикають, інформує Експрес.

"На це потрiбно дуже багато коштiв, - розповiдає  Олег Бiлокурий, заступник директора з руху ЛКП "Львiвелектротранс". - У трамваї четверо дверей, кожнi 4 - 5 хвилин вiн зупиняється - i навстiж усе вiдчиняється. Вiтер усе тепло видуває. Як тепер почнемо вмикати опалення в електротранспортi, то за мiсяць доведеться платити за електроенергiю на 100 тисяч бiльше. А пiдприємству й на нинiшнi витрати грошей бракує. Тому фактично вмикаємо пiдiгрiв лише тодi, коли температура повiтря становить мiнус 8 градусiв та нижче".

А от у маршрутках ситуацiя дещо iнша. "Рiзнi системи обдувiв технологiчно передбачено у конструкцiї автобуса, - пояснює Вiктор Чайко, виконувач обов'язків директора департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадмiнiстрацiї. - Можливо, водiї економлять на пальному i не вмикають системи пiдiгрiву. Щоправда, цi витрати зовсiм мiзернi".

Якщо хтось iз пасажирiв подорожує Львiвщиною у холодному громадському транспортi чи маршрутцi, а водiй вiдмовляється вмикати опалення, то повiдомити про це можна, зателефонувавши: (032) 299-91-41 (приймальня) або 299-91-31 (вiддiл транспорту Львiвської облдержадмiнiстрацiї).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!