У Львові дозволили будівництво багатофункційного ЖК на вулиці Садовій

3632 0
Загалом забудова буде мати 7 та 10 поверхів, а посередині – одноповерхова секція.
фото: презентація виконкому лмр

фото: презентація виконкому лмр

У Львові планують збудувати багатофункційний комплекс житлових та нежитлових будівель з даховою котельнею та підземною автостоянкою на вул. Садовій, 2а. Два тижні тому через неповний пакет документів виконком не погодив містобудівні умови та обмеження. Нині ж їх отримало ТзОВ «Спецбудмонтажпроект». Відповідне рішення прийняли сьогодні, 19 серпня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«Це  комлекс житлово-громадський. Передбачено достатньо цікаву об’ємну структуру комплексу, яка дозволить сформувати двір з тильного боку, бо одноповерхова секція не буде її затінювати, так само на даху будинку одноповерхової секції передбачили встановлення дитячого майданчика. Підземний паркінг з достатньою кількістю паркомісць, житлові квартири» каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Громадський простір, комунальний ринок і ТЦ. Як зміниться локація на перехресті Садової Петлюри

Загалом забудова буде мати 7 та 10 поверхів, а посередині  одноповерхова секція.

Додамо, що в листопаді минулого року депутати проголосували за виділення землі для компанії «Спецбудмонтажпроект», але їхнє рішення заветував міський голова Львова Андрій Садовий. Як повідомляли Наші гроші. Львів, у зауваженні до ухвали він пояснив, що земельна ділянка належить до зони Г-6. А оскільки ухвалою передбачене будівництво з житлом на верхніх поверхах, то вона суперечить основній містобудівній документації. Однак пізніше у грудні Садовий відкликав своє вето на виділення 0,33 га землі для ТОВ «Спецбудмонтажпроект» під будівництво житлового комплексу на вулиці Садовій. За генеральним планом, ця ділянка належить до зони промислових підприємств, а за зонінгом – до торгівельної зони (Г-6). На таких територіях можна розміщувати ринки, магазини та торговельні центри. Згідно з цими документами, будівництво житла тут не можливе.

Читайте також: Депутати не проголосували за збереження вілли Стеткевича на Замарстинівській

За даними Youcontrol, організація ТЗОВ «Спецбудмонтажпроект» зареєстрована 17 березня 2000 року у Пустомитівському районі. Керівником організації є Андрій Балабух. Кінцевим бецефіціарним власником є Роман Кулиняк (відсоток частки статутного капіталу в юридичній особі або відсоток права голосу в юридичній особі становить 34.66), Оксана Балабух Оксана (відсоток частки – 32.01) та Петро Березюк (відсоток частки – 33.33).

Нагадаємо, що на перетині вул. Садової та вул. Підміської нині рошташований ринок «Любінське сяйво». Його планують перенести на ділянку неподалік, де вже зводять торговий центр, та зробити комунальним. На площі ж замість ринку хочуть облаштувати громадський простір. ;Tvoemisto.tv спробувало розібратися, як нині працює «Любінське сяйво», що думають підприємці про його перенесення та як може змінитися та територія.

Ольга Коваль

Візуалізація з презентації під час виконкому ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!