У Львові дозволили працювати кінотеатрам і концертним залам. Умови

2515 0
Місто посилається на постанову Кабінету Міністрів від 20 травня 2020 року зі змінами від 8 липня 2020 року.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У Львові дозволили роботу закладів культури. Таке рішення сьогодні, 17 липня, прийняла міська комісія з питань ТЕБ і НС.

Читайте також: МОЗ дозволило послабити карантин на Львівщині. Чи готова область і Львів

Заклади працюватимуть за окремим протоколом: не більше 50% наповнення,  1 людина на 5 кв. м площі приміщення та з дотримання окремого протоколу МОЗ.

Обласна комісія з ТЕБ і НС заклади культури не відкривала, втім місто посилається на постанову Кабінету Міністрів від 20 травня 2020 року зі змінами від 8 липня 2020 року.

Тож у Львові тепер можуть працювати театри, кінотеатри, музеї, концертні установи (Органний зал, Центр Довженка), бібліотеки, молодіжний центр, Народні доми та Палац культури імені Гната Хоткевича та галереї.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків. 24 червня у Львові дозволили відкрити зали ресторанів та роботу фітнес-клубів. Це рішення у ЛОДА назвали передчасним.

Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня. Раніше ЛОДА запустила громадський транспорт у області, після чого відновили й залізничне сполучення.

6 липня МОЗ уперше за кілька місяців рекомендувало послабити карантин на Львівщині, оскільки показник нових випадків на 100 тисяч населення становить менше 11%. Тоді у Львові та області дозволили відкрити дитсадки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!