У Львові дозволили продаж пива, сидрів та натуральних вин

10611 0
Продаж міцних алкогольних напоїв досі залишається забороненим.
Фото: THINKSTOCK

Фото: THINKSTOCK

У Львові, від сьогодні, 2 квітня, дозволили продавати напої, які виготовлені методом бродіння без додавання етилового спирту. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Продаж дозволили з 12:00 до 20:00 години. При тому, що вживання алкоголю у громадських місцях, на літніх майданчиках та терасах заборонено.

Читайте також: У Львові просять відновити продаж алкогольних напоїв міцністю до 20%

Продаж міцних алкогольних напоїв із вмістом етилового спирту досі залишається забороненим.

Водночас, контроль за продажем алкоголю у місті посилять. За недотримання вимог продажу алкоголю та розпиття його в громадських місцях – залучатимуть до громадських робіт. А у випадку водіння автомобіля під дією алкоголю, транспорт буде вилучено для потреб Збройних Сил України.

Загалом, зараз у Львові в галузі пивоваріння та дистрибуції працює 20 тисяч людей. За рік галузь сплачує 840 млн грн податків до державного та міського бюджетів.

Читайте також: У Львові заблокували магазин, який продавав алкоголь

Як уточнив ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук, у визначений час дозволили продавати пиво, сидр та натуральне вино.

«Пиво, сидр, натуральне вино – все, що робиться бродінням без додавання спирту – дозволити для продажу у Львові. Правда, лише всередині закладів, не на майданчиках. Натомість посилити відповідальність за несанкціонований продаж алкоголю... Як на мене, розумний компроміс, який збереже трохи робочих місць», – написав Всеволод Поліщук.

Нагадаємо, що 28 лютого у Львові також спершу часткового обмежили продаж алкогольних напоїв з 18:00 по 12:00, а наступного дня, 1 березня, ввели повну заборону на його продаж. Це стосується, як мереж магазинів, так і закладів громадського харчування. 19 березня продаж алкогольних напоїв на всій території Львівської області заборонили лише з 21.00 до 10.00 год., а у Львові надалі діяла повна заборона на продаж алкоголю. Попри повну заборону у Львові продажу алкоголь деякі заклади Холдингу емоцій !Fest торгували слабоалкогольні напої, зокрема пиво та вишнівку. Таке рішення пояснювали тим, що керувалися рішенням ЛОВА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!