У Львові два державні підприємства можуть приватизувати

2583 0
Уряд дозволить приватизувати ще 44 державні підприємства. Серед них – Львівське державне спеціальне конструкторське бюро «Топаз» та «Проектний інститут «Львівський Промбудпроект».
Фото: uspp.ua

Фото: uspp.ua

Уряд підготував проект закону, яким пропонують вивести з-під заборони до приватизації 44 державних об’єктів, – повідомляє онлайн-газета «Варіанти».

Як наголошують у Фонді держмайна, законопроект було розроблено з метою розширення кола об’єктів, що можуть бути приватизовані в 2016 році. Більшість підприємств, за результатами своєї діяльності, не відповідають критеріям віднесення їх до таких, що не підлягають приватизації. А основними завданнями приватизації є підвищення економічної ефективності підприємств, залучення інвестицій, направлених на технологічну модернізацію виробництва.

Зокрема, серед держпідприємств, які пропонують приватизувати, є Львівське державне спеціальне конструкторське бюро «Топаз» та ДП «Проектний інститут «Львівський Промбудпроект», а також ВАТ «Укрцинк», державна авіакомпанія «Одеські авіалінії», Науково-дослідний інститут «Гелій», державне геофізичне підприємство «Укргеофізика», Азовський судноремонтний завод тощо.

Зазначимо, ЛД СКБ «Топаз» було створене в березні 1973 року як провідне з проектування та виготовлення обладнання в ювелірній галузі. Наразі співпрацює з Національним банком щодо виготовлення пам'ятних монет та Міністерством оборони із створення державних знаків та медалей. Знаходиться підприємство на вул. Личаківській, 110.

Щодо «Львівського Промбудпроекту», то підприємство заснували у 1963 році як відділення державного проектного інституту «Київський Промбудпроект». Займається виконанням проектно-вишукувальних робіт та наданням послуг в галузі будівництва. Дочірнє «Проектний інститут «Львівський Промбудпроект» державного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Укрбуд» засноване в 1963 р. Воно розміщене на просп. Червоної Калини, 35.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!