У Львові два десятки колишніх заводів можуть стати креативними просторами

5204 0
Співробітники міської ради проводять оцінку їхнього стану та можливостей.

Міська рада домовилася про підтримку програми ревіталізації колишніх підприємств міста з послами країн Вишеградської четвірки. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. 
 
«Вишеградська четвірка» має свій фонд, на фінансування з якого вони можуть подавати проекти. І один із пріоритетних проектів  це ревіталізація колишніх заводів. Це стосується залучення експертів, проведення експертиз та формування дорожніх карт,  повідомив він.  Йдеться про те, як вибудовувати логістику, працювати із власниками, щоби на місці цих заводів з’являлося не банальне житло, а креативні простори, де можуть проводитися публічні заходи, конференції, створюватися інноваційні лабораторії»
 
У Львові вже є приклади ревіталізації старих підприємств  завод «Рема» або Fest Republiс на Підзамчі. За словами Андрія Москаленка, загалом у Львові є приблизно двадцять закритих заводів, що можуть підлягати ревіталізації. Співробітники міської ради проводять оцінку їхнього стану та можливостей і представлять результати 20-21 жовтня під час публічного обговорення на заводі «Рема».
 
Довідка: Вишеградська четвірка (В-4) – неформальне об’єднання чотирьох європейських держав: Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії. Робота об’єднання розпочалася у 1991 році з метою координації діяльності і співпраці у питаннях євроінтеграції. Роботу форматі В-4+ з Україною розпочался з 2000 року за ініціативою українського уряду. Сьогоднішній візит послів В-4 до Львова організувало посольство Угорщини. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!