У Львові двох медиків судитимуть за смерть підлітка

5949 0
Слідство висунуло їм звинувачення у неналежному виконанні службових обов’язків, що призвело до смерті 16-річного хлопця.
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

До суду передали провадження щодо двох лікарів одного з медичних закладів Львова. Як повідомляє прокуратура Львівської області, у листопаді минулого року до цього закладу потрапив з гострим апендицитом 16-річний хлопець.

Як вказують у повідомленні, лікар анестезіолог мала забезпечити знечулення цьому пацієнтові під час операції, однак дві спроби інтубації з її боку  були невдалими. Відтак медик звернулася по допомогу до завідувача відділенням анестезії та інтенсивної терапії.

Читайте також: Лікаря Данкова у Львові засудили до року позбавлення волі

За даними прокуратури, завідувач замість дихальних шляхів увів спеціальну трубку в кишково-шлунковий тракт, не переконався, що процедура проведена правильно і залишив операційну залу.

Слідство стверджує, що анестезіолог, попри симптоми, які свідчили про неналежне розташування трубки, не вжила заходів для відновлення дихання пацієнта і його пробудження, а розпочала введення анестезії. Внаслідок цього, неповнолітній пацієнт помер.

Такі дії медиків кваліфіковано за ч.2 ст. 140 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.  

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!