У Львові двох студентів викрили на підробці документів за допомогою фейкової «Дії»

1188 0
Двоє підозрюваних підробили документи та зробили покупку на пошті.

У Львові двох студентів організували шахрайську схему. За допомогою фейкової «Дії» вони підробили документи та здійснили покупку на пошті.

Джерело: пресслужба Львівської обласної прокуратури  

За даними слідства, підозрюваний, будучи неповнолітнім, на початку лютого цього року, замовив через інтернет-крамницю електронні сигарети. Внаслідок цього підозрюваний одержав дані продавця, після чого за допомогою свого смартфона та фейкової програми «Дія» підробив його електронний паспорт.

Після цього підозрюваний зробив відмову від покупки. Товар повернувся на поштове відділення. Одразу ж у це відділення, випереджаючи продавця, навідався фігурант та  пред’явив у фейковій програмі «Дія» підроблений електронний паспорт та згенерований штрих-код. Працівник пошти віддав йому вказаний товар.

Згодом підозрюваний спробував реалізувати злочинну схему вдруге, залучивши 18-ти річного мешканця Тернопільської області. Після чого обох громадян було викрито.

Відтак, двом студентам повідомлено про підозру за фактом підроблення документів, несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, замаху на шахрайство, шахрайства, вчиненого з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. ч.1, 3, 4 ст. 358, ч.1 ст. 361, ч.2 ст.15, ч.3 ст.190 КК України).

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!