У Львові двоє людей отруїлися чадним газом

1099 0
Їх доправили у лікарню і встановлюють обставини події.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

25-річна жінка і 30-річний чоловік отруїлися чадним газом в квартирі у Львові на вулиці Личаківській, 84. Їх доправили у обласну клінічну лікарню, обставини події встановлюють. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зазначимо, що загалом від початку року по місту зафіксували 31 випадок отруєння чадним газом, внаслідок якого постраждали 75 людей, з них 31 дитина. З них – 3 людини загинули. Причина всіх отруєнь – недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Читайте також: «Мама викликала швидку і знепритомніла». Історії людей, які отруїлись чадним газом

Додамо, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо – цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv спілкувалося з людьми, які постраждали від чадного газу, дізналося про причини біди і як запобігти отруєнню. Детальніше тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!