У Львові економитимуть світло, вимикаючи ялинку і гірлянди

2013 0
Попри економію і хаотичні відімкнення електропостачання напередодні нового року й різдвяних свят місто таки засяє. Як і торік центр Львова прикрасять ілюмінацією, кількості сяючих лампочок не збільшуватимуть і не зменшуватимуть. Економитимуть хіба що, вимикаючи ілюмінацію головної ялинки на ніч.
Фото: novyny.lviv.ua

Фото: novyny.lviv.ua

За словами чиновників, підсвітка пам’яток не є дуже енергоємною. ЛКП відповідає за освітлення 11 таких об’єктів, зокрема, вежа Корнякта, Домініканський собор, храм Марії Сніжної, Органний зал (костел Марії Магдалини) та інші, пише Львівська пошта

“Гірлянд у центрі нових немає, по деревах кілька штук, ті що були, ті й залишились. Цього року ялинка світитиме лише до 12 години у будні, а на свята – цілу ніч. Про інші об’єкти немає чого казати, ніхто ще ніяких вказівок по відключенню освітлених об’єктів міста заради економії не давав. Ми влітку економили багато. А зараз рано темніє і пізно розвиднюється, то яка економія. За літо зекономили 800 тисяч гривень”, – розповів заступник директора ЛКП “Львівсвітло” Михайло Трач. 

Мати підсвітку важливих будівель, добиратися додому при хорошому штучному світлі, це підвищує безпеку громадян і створює привабливість для туристів та гостей, котрі частіше приїжджають у гарне місто і стають приватними інвесторами для малого місцевого бізнесу. В Україні вже є практика встановлення автономних систем освітлення, котрі працюють від сонячної енергії. До слова, витрати на вуличне освітлення в Україні в 1,7 разу більші, ніж в Європі, інформує ecotown.com.ua. Одним із рішень проблеми є ліхтарі з сонячними батареями. Один з перших проектів в Україні реалізували в Острозі, де частина вулиць отримали нові автономні сонячні світильники. Вуличне освітлення на сонячних батареях є й у кількох селах на Житомирщині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!