У Львові екс-поліцейський напідпитку збив двох чоловіків на тротуарі

3850 0
У Львові, на вулиці Шевченка, 45-річний водій, що керував автомобілем «Хюндай Терракан», зіткнувся з «Фольксвагеном Кадді». Після цього він виїхав на тротуар, де збив двох чоловіків. Один з них помер на місці від отриманих травм. Про це повідомляє ГУ Національної поліції у Львівській області.
фото: 5.ua

фото: 5.ua

Аварія сталася близько 21:30, вчора, 11 жовтня. Після наїзду на пішоходів автомобіль продовжив рух, пошкодив огорожу приватного будинку і лише тоді зупинився. У прес-службі обласної поліції журналісту Tvoemisto.tv підтвердили, що водій «Хюндаю» є колишнім правоохоронцем. Але він був звільнений з органів внутрішніх справ ще у квітні 2015 року. Пасажир, який знаходився поряд з ним, є діючим правоохоронцем.

Водій «Терракану» на момент скоєння ДТП знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Прилад «Драгер» показав наявність у крові водія 1,52 проміле алкоголю.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил дорожнього руху) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Всі обставини ДТП встановлюють правоохоронці, проводиться досудове розслідування.

Також поліцейські просять допомогти встановити особу загиблого пішохода. Його прикмети: вік 40-50 років, зріст 1,75 м, був одягнутий у куртку темно-сірого кольору, два светри сірого та бежевого кольорів, чорні джинси та чорні черевики. Прохання до всіх, хто може допомогти встановити особу загиблого, звертатись на оперативну лінію 102.

Детальніше про те, чому львівські водії не бояться сідати за кермо напідпитку, читайте у розгорнутому матеріалі Tvoemisto.tv.

Підготував Микита Панасенко

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!