У Львові евакуювали рейсовий автобус через борги власника. Відео

2006 0
Протягом місяця транспортний засіб продають на аукціоні, а забороговані кошти повертають стягувачу.
Фото: Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Фото: Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

На автостанції, що на вул. Богдана Хмельницького у Львові, виявили транспортний засіб, який виконує перевезення, проте зареєстрований на боржника. Йдеться про автобус сполученням Львів – Буськ – Соколівка, борг власника якого становить близько 60 тис. грн.

Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Львові, така процедура діє до власників всіх транспорних засобів, не залежно від того, якого роду борг. Це можуть бути несплачені аліменти чи кредитні зобов’язання тощо. 

«Управління юстиції діє відповідно до рішення суду, тобто здійснює пошук майна боржника, а тоді вже його розшукує. Для цього виконавець моніторить місце, де перебуває такий транспортний засіб або його найчастіші маршрути руху», – кажуть у пресслужбі. 

Читайте також: У Львові за 34 несплачені штрафи у подружжя забрали автомобіль

Якщо авто знаходять, то передають інформацію патрульній поліції або виконавець самостійно розшукує його, оскільки бачить, де машина була найчастіше. Тоді виконавець приїжджає на місце і зобов’язаний звернутися в поліцію. Вона приїжджає, проводиться опис майна і автомобіль передають на евакуатор Львівської філії ДП «Сетам».

«Боржник також може заплатити борг на місці за допомогою «Дії» чи іншого інтернет-банкінгу. У такому випадку траснпортний засіб не забирають», – додають у пресслужбі. 

В іншому випадку авто піде на реалізацію через торговий майданчик ДП «Сетам», і там близько місяця будуть торги. Протягом цього місяця власник автомобіля ще має можливість оплатити борг, і в такому випадку транспортний засіб йому повернуть. Якщо ж аукціон відбудеться до того часу, коли погасять борг, то автомобіль реалізовують, а суму, яка підлягає погашенню, повернуть стягувачу. Якщо частина від суми залишається, то її віддадуть боржнику. 

Читайте також: Мін'юст дозволив автоматично заарештовувати рахунки будь-яких боржників

Нагадаємо, що у Львові за 34 несплачені штрафи у подружжя забрали автомобіль. Борг перед державою становить понад 33 тисячі гривень. Рейди патрульної поліцїі та державної виконавчої служби Львові з пошуку тих водіїв, які мають заборгованості зі сплати штрафів, аліментів, комунальних та інших платежів почалися 7 лютого. У боржників вилучатимуть автомобілі, а моніторить це система «Безпечне місто».

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!