У Львові відкрили меморіальну дошку загиблому під час Революції Гідності Дмитрові Чернявському

1742 0
Дмитро Чернявський загинув у березні 2014-го року від ножового поранення під час мітингу за єдність України в Донецьку.
Фото: Христини Процак / Facebook

Фото: Христини Процак / Facebook

У Львові відкрили меморіальну таблицю пам’яті Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Таблицю встановили сьогодні, 21 листопада, за адресою проспект Свободи, 18, на фасаді економічного факультету львівського національного університету імені Івана Франка, де Дмитро Чернявський навчався на магістратурі.  

«Його великий приклад є викликом для всіх нас, хто має можливість жити в незалежній країні, творити. Кожен з нас має задуматись і зрозуміти, що було зроблено максимум і що ще можна зробити. Це велике питання сумління, бо це був великий виклик сумління, щоб йти боротись і виборювати», — сказав під час відкриття заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові відкрили пам'ятник Герою Небесної Сотні Ігореві Костенко. Фото 

Відкриття таблиці розпочали з хвилини мовчання. Потім – її освятили та прочитали молитву.

Дмитро Чернявський загинув у березні 2014-го року від ножового поранення під час мітингу за єдність України в Донецьку. Кабінет Міністрів України 15 листопада 2017 року заснував в числі стипендій імені Героїв Небесної Сотні стипендію імені Дмитра Чернявського за спеціальністю «Економіка».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!