У Львові готуються до нового штаму коронавірусу

5871 0
Через можливе розповсюдження штаму «Дельта» львів’ян знову закликають відмовитися від гучних забав та не забувати носити маски.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У Львові починають масову підготовку до нового штаму коронавірусу «Дельта», який є більш небезпечним, адже здатний вражати дітей та людей молодшого віку. Наразі у львівських медзакладах є орієнтовно 2 тисячі ліжок, які можуть прийняти хворих на Covid-19, проте поступово цю планку підніматимуть до 3 тисяч. Таке рішення сьогодні прийняли на міській комісії з ТЕБ та НС.

Читайте також: Через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові можуть посилити обмеження

«Ситуація загострюється по всіх країнах, які межують з Україною та Львівщиною. За рекомендацією епідеміологів, нам усім треба бути більш уважними до свого здоров’я, адже вірус «Дельта» вражає дітей та більш молодих людей. На сьогодні у Львові маємо орієнтовно 2 тис. ліжок, які готові приймати хворих на коронавірус. Але на сьогоднішній комісії з ТЕБ та НС ми прийняли рішення, що цю планку потрібно піднімати до 3 тисяч. Це стосується всіх наших медичних установ», – зазначив під час сьогоднішнього брифінгу мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, треба бути готовими до будь-яких варіантів розвитку та розповсюдження коронавірусу.

Комісія вже звернулася до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, аби у медустановах Львова відновили ковідні пакети, адже наразі вони укладені лише з Львівською лікарнею швидкої медичної допомоги. Ковід-пакети проситимуть відновити для 8-ї міської лікарні та дитячої лікарні, що на вул. П. Орлика.

Оскільки ситуація із захворюваністю на коронавірус може змінитися вже найближчим часом, львів’ян просять бути пильними, відмовитися від гучних забав та не забувати про масковий режим.

Читайте також: Звідки взявся новий коронавірус. Дослідження науковців

Нагадаємо, цими вихідними, 3-4 липня, у Львівській області працюватимуть 14 центрів вакцинації населення: у Львові, Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді, Бродах, Золочеві, Новому Роздолі, Жовкві та Новояворівську. У Львові таких точок буде п'ять.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!