У Львові говоритимуть про англіцизми в мовленні. Де подивитись

2116 0
Лекція-практикум відбудеться сьогодні у книгарні «Є».
Фото: feweek.co.uk

Фото: feweek.co.uk

До Міжнародного дня рідної мови у Львові відбудеться лекція-практикум кандидатки філологічних наук Наталії Цісар «Англіцизми в мовленні: стати "своїм/своєю" чи втратити "своє"?»

«Фейк, лайкати, шопінґ, воркшоп, лоукост, дисконт, драйвовий, тренінґ, івент, селфі… – це вже звичні слова у мовленні сучасної української молодої людини. Чому так багато особистостей вживають англіцизми і/або американізми? Що таке глобалізація в мові й чи може україніш стати мовою найближчого майбутнього? Яка різниця між мовними утвореннями: ukish й україніш? Що відбувається із текстом, з якого вилучити англіцизми? Разом міркуватимемо й дискутуватимемо над цими питаннями», – повідомляють організатори.

Лекція відбудеться сьогодні, 19 лютого, о 18:30 у книгарні «Є» на проспекті Свободи, 7. Подивитись онлайн-трансляцію можна буде на сайті та на сторінці Tvoemisto.tv у Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!