У Львові говоритимуть про те, як змінилася ситуація на дорогах Львова. Де подивитись

4586 0
На фоні зменшення всіх випадків ДТП, травмованості і смертельних випадків, є і тенденції, які потребують особливої уваги: в кожному ДТП, що відбувається з вини пішоходів, пішохід отримує травми і зафіксовано одна ДТП, в результаті якої загинула дитина. Tvoemisto.tv в рамках кампанії «Безпечні дороги» у співпраці з соціальною ініціативою Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ «Хтось не зробить» організовує ще одну дискусійну зустріч, яка відбудеться 11 червня.
Фото: mercedes-benz-blog.blogspot

Фото: mercedes-benz-blog.blogspot

Початок 2018 року зафіксував покращення ситуації на дорогах Львова. Статистика 1-го кварталу показала суттєве зменшення – на 50% - кількості смертельних ДТП. Зменшилися і випадки аварій з вини та за участі пішоходів, зменшилася кількість аварій, в яких були травмовані діти. 

За результатами аналізу було виявлено основні причини, які призводять до травмувань людей:  неуважність та нерозуміння необхідності дотримання правил, брак поінформованості про вимоги ПДР та їх зміни і недосконала дорожня інфраструктура.

Варто зазначити, що аналіз проводився за двома критеріями - Що спричиняє аварійність? Що дає позитивний результат і робить дорожній рух безпечнішим?

На стику двох критеріїв було виявлено, що найкращу результативність і покращення ситуації дає спільна діяльність влади, громадськості і поліції та якісна комунікація між ними. Заходи профілактики, де повноцінно задіяні всі сторони показують позитивну динаміку. Відтак завданням, яке потребує зараз великої уваги – чітко визначити основні ініціативи поліції, влади та громадських організацій, що зроблять Львів ще більш безпечним.

Коли?

11 червня, 12:00

Основною аудиторією учасників дискусії будуть: Патрульна поліція Львова, представники ЛКП "Львівавтодор", Управління освіти ЛМР, Ресурного центру ОСББ, Інституту міста, а також громадські і соціальні проекти, які реалізуються у Львові і реально сприяють збільшенню безпеки.

Також усі охочі мають змогу надіслати свої запитання чи коментарі в режимі онлайн через Facebook-сторінку «Твого міста». Трансляція наживо розпочнеться о 12:00 на сайті: http://tvoemisto.tv/on-line/ та на Facebook-сторінці Твого міста.

Більше про дискусійну платформу та попередні зустрічі можете переглянути за посиланням: http://tvoemisto.tv/debates/.

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху. #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat),мережа магазинів Вухо.комLvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!