У Львові говоритимуть про виклики інклюзивної освіти. Де подивитися

2352 0
Львів’ян запрошують долучатися до обговорення, чи потрібна суспільству інклюзія.
Зображення: .protothema.gr

Зображення: .protothema.gr

У межах серії заходів «ЛІТ.кафе» Офісу «Львів - Місто літератури ЮНЕСКО» 29 квітня о 15:00 буде втілена дискусійна складова благодійного інклюзивного проекту Простір чуття літератури: «PERCEPTION» під назвою «Інклюзія: чи потрібні суспільству крапки над «і»».

Інклюзія – це порівняно новий термін в житті українців. З англійської «inclusion» перекладається як «включення». Тобто залучення максимальної кількості громадян до соціуму незалежно від їхнього стану здоров’я, соціального статусу, віку, статі, віросповідання, національності, сексуальної орієнтації тощо.

Читайте також: Місто бар’єрів. Як почувається у Львові людина на візку

Метою дискусії «Інклюзія: чи потрібні суспільству крапки над «і»» є підняття проблеми інклюзивної освіти, обговорення проблеми адаптації людей з особливими потребами до соціокультурного простору міста. 

До прикладу, за кордоном, зокрема, в Італії, Австрії, Німеччині, Швеції, інклюзивність в освіті запроваджена на державному рівні. Хоча з самого початку потужну ініціативу проявляли громадські об’єднання, які складалися переважно з батьків особливих дітей. Саме така ситуація зараз в Україні, тобто можна сказати, що ми робимо перші кроки у напрямку інклюзивної освіти.

Читайте також: Чому дорослим не слід боятись інклюзивної освіти

Та найголовніше питання: що потрібно зробити на шляху до інклюзивної освіти? Тут є багато аспектів. По-перше, потрібно адаптувати навчальні програми під особливі потреби дітей. Наступне – це адаптація не лише навчального матеріалу, а й приміщення, у якому будуть відбуватися уроки чи лекції, підручників, обладнання тощо. І головним завданням на сьогодні – допомогти людям успішно інтегруватися у соціум.

Модератор: Богдана Ткачук, стажер програми «Перший кар’єрний крок», студентка культурології Львівського національного університету.

Початок заходу: о 15:00

Місце проведення: Палац Культури ім. Гната Хоткевича/Hnat Khotkevych City Palace of Culture, 223 аудиторія

Пряму трансляцію події можна буде переглянути за посиланням: http://tvoemisto.tv/on-line/.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!