Як популяризувати та зберігати культурну спадщину. У Львові проведуть дискусію

1830 0
Дослідники презентують довідник, який розкриває історичні віхи життя Любачівщини, деякі особливості культури і народного мистецтва краю.
Фото надали організатори

Фото надали організатори

У Львові презентують перший україномовний науково-популярний путівник Любачівським повітом Республіки Польща. Його презентують автори путівника – команда ГО «Вирій». Він описує культурну спадщину частини українського етнорегіону Надсяння.

У довідках про міста і села повіту подано описи збережених у них дерев’яних та мурованих церков, пам’яток меморіальної спадщини – цвинтарів, хрестів і капличок. Путівник розкриває історичні віхи життя Любачівщини, деякі особливості культури і народного мистецтва краю. Путівник поширюватимуть безкоштовно під час презентацій.

Путівник створили у межах проєкту «Стежками предків» за сприяння Українського культурного фонду. Участь у презентації візьмуть координатор проєкту Роман Стрехалюк, автор ескізних пам та дизайну Станіслав Клосовський, відповідальна за логістику та консультації з архітектури Христина Дубницька, фотограф Тарас Гакавчин та дослідниця Ольга Свідзинська.

Після презентації відбудеться дискусія на тему збереження та популяризації культурної спадщини. У ній візьмуть участь Роман Стрехалюк, відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам’яті, голова ГО «Українські меморіали» Святослав Шеремета, засновниця Спадщина.UA Ганна Гаврилів, голова Перемиського відділу Об’єднання українців Ігор Горків. Модеруватиме дискусію дослідник польсько-українських стосунків Тарас Радь.

Путівник презентуватимуть сьогодні, 16 жовтня, о 18:30 у Центрі Шептицького. Tvoemisto.tv транслюватиме презентацію. Її можна буде переглянути на сайті медіа-хабу, на Фейсбук та Ютуб-сторінці Tvoemisto.tv.

Додамо, що МГО «Вирій» понад 10 років працює у галузі збереження та популяризації української культурної спадщини на теренах Закерзоння. За цей час члени МГО зібрали базу даних історичних та краєзнавчих матеріалів щодо культурної спадщини цих теренів.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!