У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

1191 0
Зараз хлопчик перебуває під наглядом дитячих онкологів.
Умовне фото

Умовне фото

У Львові хірурги видалили однорічній дитині гігантську пухлину на нирці, вагою 2,6 кг. Перед операцією хлопчик важив близько 12 кг.  

Джерело: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Операційне втручання провели хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. 

«Складність втручання полягала у тому, що нам потрібно було видалити пухлину, яка становила понад 20% маси тіла пацієнта. Пухлина виповнювала весь живіт. Одномоментна втрата цієї маси, великої кількості крові та рідини, яка циркулює в утворі – це становило загрозу життю Данилка під час нефректомії. Проте малюк переніс операцію дуже добре, без ускладнень», – сказав дитячий хірург, завідувач хірургічним відділенням Центру Богдан Романишин.

Зараз хлопчик під наглядом дитячих онкологів. У Данилка попереду ще тривале лікування, проте найстрашніше уже позаду. 

«Коли Данилкові виповнився рік, мене насторожило, що його живіт різко став дуже великий і дуже твердий. Ми звернулись до сімейного лікаря, який скерував нас в інфекційну лікарню. Там нам зробили УЗД, яке одразу показало пухлину нирки. Оперувати сина ми вирішили у Львові, бо чули про вашу лікарню дуже хороші відгуки», – розповіла пані Наталія, у якої, крім Данилка, ще троє дітей.

Читайте також: Шанс на одужання. Відтепер діти з онконедугами у Львові отримуватимуть ліки нового покоління

Нагадаємо, що медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру напередодні врятували однорічну Евеліну, у якої виявили нейробластому у грудному відділі хребта. Пухлина здавлювала легені малечі та заважала диханню, тому відлік йшов на години

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

ТЕГИ: пухлина, Західноукраїнський дитячий медичний центр, лікарі врятували дівчинку, пухлина в дитини

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!