У Львові хочуть добровільно реєструвати жебраків

1199 0
У міськраді Львова планують створити систему добровільної реєстрації нужденних. Тоді буде простіше відрізнити справжніх бідняків від шахраїв.За приклад беруть європейські країни – у Венеції, наприклад, штрафують самих жебраків, а у Вільнюсі – тих, хто їм дає милостиню.
Фото: АFР/ipress.ua

Фото: АFР/ipress.ua

До останнього варіанту схиляються і у Львові. Тим часом і Церква, і частина львів‘ян засуджують такі методи. Мовляв, замість того, щоб викорінювати причини, влада взялася боротися із наслідками явища, пише ZIK.

У Львівській міськраді припускають: місто може піти шляхом Вільнюса, де штрафують тих, хто дає милостиню. Там за це з добродія стягнуть від 3 до 6 сотень євро. Однак у скільки саме така «милість» обійдеться львів‘янам, говорити ще рано.

Читайте також: У Львові боротимуться з жебраками на вулицях

А от адміністратор храму св. Ольги і Єлизавети о. Іван Галімурка проти такого методу. Тим більше, коли влада не пропонує жебракам альтернативи. У церкві ж таким людям допомагають. Прихожанин звертається до священика по допомогу, але той спершу перевіряє, чи дійсно людина у скруті. Лише тоді у єпископа бере дозвіл збирати гроші.

«Якщо є такий дозвіл, тоді в церкві робимо збірку для того, хто потребує. Якщо цього замало, виходимо на рівень декана і просимо дозволу, щоб він зібрав кошти по деканаті», – розповів о. Іван Галімурка.

У міськраді ж пропонують створити систему добровільної реєстрації нужденних. Тоді буде простіше відрізнити справжніх бідняків від шахраїв.

«Ми будемо пропонувати таку систему серед змін до законодавчих актів, які планується прийняти найближчим часом», – повідомила начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!