У Львові хочуть набрати понад сотню інспекторів з паркування

1948 0
До лютого 2023-го у Львові хочуть налагодити системи контролю за дотриманням правил паркування з забезпеченням принципу невідворотності покарання.
Фото: Незалежний громадський портал

Фото: Незалежний громадський портал

Аби впорядкувати у Львові паркування, у місті набирають штат інспекторів з паркування. Загалом планують працевлаштувати 112 людей, вже оголосили конкурс на 40 посад. Про це повідомив директор нового департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

«На сьогодні набираємо штат інспекторів з паркування. Їх має бути 112 людей. Вже оголошено конкурс на 40 осіб. Завдяки комплексному підходу до інвентаризації, облаштуванню платних майданчиків, зокрема в центрі міста, ефективній роботі інспекторів з паркування, нам вдасться впорядкувати паркування, стимулювати людей користуватися громадським транспортом, не порушувати ПДР і правила паркування», – пояснив Олег Забарило.

Читайте також: У Львові може з’явитися карта секторів паркування. Що зміниться 

Нагадаємо, що наступного року у Львові планують розробити карту секторів паркування. Сектори мали б дозволити мешканцям тієї чи іншої вулиці паркувати авто з допомогою пільги на прилеглих вулицях. Тобто, будуть виділені квартали, де містяни зможуть скористатися пільгою на платних майданчиках. 

Окрім цього, до кінця цього року у місті планують розробити пропозиції щодо розміщення та проєктування перехоплюючих паркінгів, до липня наступного року хочуть розробити систему моніторингу попиту на паркування для І-ї та ІІ-ї тарифної зони паркування, аби регулювати тарифну політику. До лютого 2023-го – налагодити системи контролю за дотриманням правил паркування з забезпеченням принципу невідворотності покарання. До цього залучили б інспекторів з паркування та евакуатори.

На яких умовах сьогодні можна паркуватися у Львові та які завдання Плану дій ПСММ у сфері паркування хочуть реалізувати протягом кількох наступних років у місті, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!