У Львові хочуть оновити територію Митрополичих садів

1706 0
Щодо цього проєкту радяться з кількома архітекторами.
Фото: Анастасія Самодєєнко

Фото: Анастасія Самодєєнко

У Львові планують оновити територію Митрополичих садів, зокрема, їхню нижню частину, що розташована поруч з Церквою Святого Юра.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, уже була низка зустрічей з архітекторами та ландшафтниками, зокрема з проєктанткою Ольгою Криворучко, яка займалася цією темою. Так, тепер мають уявлення, яким чином зробити перший етап оновлення.

Читайте також: Як виглядають Митрополичі садиу Львові у період карантину. Фото-, відеоекскурсія

«Ми «підняли» ті проєкти, які розробляли раніше з формуванням алеї у садах, відновленням історично закладених речей, тобто зробили ревізію матеріалів, які напрацьовували до цього», – каже він.

Окрім цього, наразі триває напрацювання вимог до проєкту. Після цього, коли буде архітектурна основа, можна проводити конкурс.

Читайте також: У Львові відновили частину Митрополичих садів. Фото

Нагадаємо, що про ідею трансформувати Митрополичі сади розповідав минулого року заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. Тоді він казав, що конкурс передбачатиме обстеження ділянки, археологічні та урбаністичні дослідження, аби максимально інтегрувати цю територію в парк Івана Франка та прилеглу територію церкви Святого Юра.

У червні 2020 року Паломницько-туристичний центр при БО «Фундація Духовного Відродження» відновив екскурсії  Митрополичими садами, що є наразі єдиною можливістю побачити їх на власні очі. 

Довідка

Святоюрська гора – це великий комплекс довкола церкви Святого Юра. Самій церкві належить храм з подвір’ям, Митрополичі палати і маленька територія приватних Митрополичих садів (6 тис. кв. м), які розділяє історичний мур, що колись розділяв сади на дві частини: для прийому гостей і для господарських справ. Решта – занедбана комунальна ділянка, більшість площі якої належить місту. Територія, до якої входить Святоюрська гора зі садами, належить до спадщини ЮНЕСКО. Сад навколо храму створили у 1762-1771 роках.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!