У Львові хочуть побудувати науковий інноваційний парк SID city «Львівської політехніки»

6902 0
У МОН наразі збирають пропозиції до проєкту Глобального інноваційного центру Східної Європи.
Фото: Глобальний інноваційний центр Східної Європи

Фото: Глобальний інноваційний центр Східної Європи

Міністерство освіти і науки України оприлюднило для громадського обговорення державний інвестиційний проєкт «Будівництво корпусу номер 39 навчально-наукового та інноваційного парку SID city Національного університету «Львівська політехніка» на вул. Академіка Колесси,2 у Львові.

Читайте також: ДАБІ нарешті погодила будівництво «Фабрики повидла» у Львові 

На базі цього корпусу хочуть створити Глобальний інноваційний центр Східної Європи. Його концепція – об'єднати можливості для створення інновацінийх, наукових та бізнес-проєктів. 

Новий корпус на вул. Академіка Колесси,2 матиме попередньо 5 поверхів, тут запроєктовані і навчально-наукові аудиторії, і студенстький хостел.

На першому поверсі планують розташувати біолабораторії, заклади громадського харчування, концеренц-зал та офісні приміщення. На другому – аудиторії, видавництво, готель та дитячу зону. На третьому поверсі планують розмістити крім аудиторій, офісів, ще спортивний зал.

На четвертому – аудиторії та студенстький хостел. На п'ятому поверсі передбачені аудиторії та вертикальні сади. Також у центрі планують облаштувати паркінг на 77 місць. 

Центр створять на базі Бізнес-інноваційного центру Tech StartUp School «Львівська політехніка», який створили у 2017 році. Створення такого центру, вважають у МОН, дасть змогу залучити висококваліфікованих фахівців та вчених, здатних проводити дослідження у сфері інновацій.

Попередня кошторисна вартість робіт становить 378 млн грн. У 2022 році хочуть закласти фінансування у розмірі 120 млн грн, у 2023 році – 132 млн і у 2024 році – 126 млн грн.

Додамо, що «Львівська політехніка» – один із найстаріших технічних навчальних закладів Східної Європи, заснований у 1816 році.

Зауваження та пропозиції до проєкту просять надсилати до 26 лютого 2021 року на електронну адресу [email protected] (Король Юлія – головний спеціаліст департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків).

Христина Гоголь


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!