У Львові хочуть провести марш за легалізацію коноплі. Як реагує місто?

3030 0
У соцмережах поширюється інформація про проведення Маршу Свободи Weed Decriminalization, що пропагує легалізацію конопель у Львові. Проте, як повідомила Tvoemisto.tv начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, cтаном на 28 липня ніяких заявок на проведення масових заходів від організаторів анонсованого маршу не надходило.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

«Ми знаємо, що Канада повністю легалізує марихуану в 2017 році. А ми? Хтось каже, що не сьогодні, не за наших днів… Але я точно знаю, за наших. Просто треба підняти п'яті місця і прийти на марш. Якщо ми покажемо нашу кількість, нас одобрять. Кожен з нас важливий, люди. Хапайте знайомих курців: лікарів, юристів, політиків, вчителів, прибиральників і усіх, усіх, усіх. У Києві марш відбудеться? Слава Богу! Сьогодні приєднаємо Львів, завтра Тернопіль і Харків, може, ДНР та ЛНР та Крим додому захочуть», – йдеться у анонсі події.

У Facebook ініціатори маршу вже створили подію, у якій навіть пропонують програму акції, що запланована на 27 серпня: 12:30 – хода від центру до Парку Культури (по вулиці Коперника); мала сцена з музикою у парку; 13:00 – Дискусійне коло (у тіні дерев).

В юридичного управлінні ЛМР кажуть, що поки не мають підстав для обмеження масового заходу.

«Для звернення до суду із запитанням про обмеження масових заходів повинні бути чітко визначенні Конституцією України засади: якщо є достовірна і підтверджена інформація, що його проведення буде загрожувати національній безпеці або може спричинити масові безпорядки. У нас, як правило, про це інформує поліція», – каже Гелена Пайонкевич.

Також начальник юридичного управління додає, що місто таких заходів не підтримує: «Ми, спільно з поліцією, будемо приймати відповідні рішення у разі потреби. Якщо ж заявка від організаторів усе-таки надійде, то ми поінформуємо поліцію і в робочому порядку зберемося для обговорення подальших дій».

Додамо, що Марш свободи за легалізацію коноплі кілька років поспіль проходив у Києві, однак припинився у 2013 році.

Зазначимо, що зараз зберігання наркотиків не для продажу карається штрафом у 850-1700 грн або обмеженням чи позбавленням волі на термін до 3 років.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!