У Львові хочуть реконструювати давній шпиталь Шептицького

3043 1
У Львові на вул. Озаркевича,4 можуть реконструювати стару лічницю Андрея Шептицкого, якій понад 200 років. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів. «Можливо, я наперед забігаю, але, гадаю, варто провести реконструкцію шпиталю. Це був би найкращий пам’ятник Шептицькому – реконструкція цього об’єкта. Це було б найкраще визначення», – сказав Андрій Павлів, відповідаючи на запитання про те, яким він бачить розвиток цієї території.

 

З його слів, можна розглядати реконструкцію та розширення існуючого шпиталю: «Це має бути заклад для людей неповносправних, для людей обмеженими в можливостями, які не мають змоги звертатися до приватних лікарів… Це мала би бути клініка біля церкви, яка би обслуговувала людей, що себе не зовсім можуть забезпечити».

Щодо позиції сусідніх мешканців, Андрій Павлів вважає, що вони підтримають розширення шпиталю. «Це має бути внутрішній двір (поряд є житлові будинки, – ред.) або громадський простір загальноміський. Але територію шпиталю слід було би привести до ладу», – сказав чиновник.

Нагадаємо, 200-літня лічниця на вул. Озаркевича, 4, яку на початку ХХ століття подарував львів'янам митрополит Андрей Шептицький, передана у власність громади Львова. Досі будівля, яка має пам’яткоохоронний статус, була у власності компанії-забудовника, що хотіла її знести.

Зазначимо, раніше компанія ТОВ «Розвиток нерухомості» придбала в УГКЦ на вул. Озаркевича,4 кілька приміщень – котельню, стерилізаційну та власне будівлю старої лічниці – і отримала землю від Львівської міської ради. Тут на місці цих будівель планували збудувати житлово-офісний комплекс.

У січні цього року техніка компанії почала зносити лічницю і зруйнувала третину будівлі, що викликало обурення львів'ян і вони зупинили ці роботи.

«Для врегулювання конфлікту було прийнято рішення прийняти весь комплекс будівель за цією адресою в комунальну власність», – пояснила начальник юридичного управління Львівської міськради. Натомість забудовник отримав іншу ділянку у Львові.


Читайте також:
27 Серпня, 2014 10:43
doctor.mor Про що говрить Павлів?
Це замасковане рунування памятки !!! Все знову зводиться до того що б під маркою реконструкції знищити памятку....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!