Політична реклама

У Львові хочуть створити сквер та музей пам’яті Небесної сотні

1832 0
Вшанувати Героїв Майдану та Небесної Сотні у Львові планують створенням Скверу Небесної Сотні з меморіальним музеєм.

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий у Facebook.

Як зазаначає мер Львова, після зібрання різних думок та обговорень з істориками виникла ідея створення Скверу Небесної Сотні з меморіальним музеєм.

«Ця справа (місце, формат, концепція) потребує широкого обговорення і сильного міжнародного конкурсу. Починаємо процес», - пише міський голова. 

Також, за його словами, на сесію Львівської міської ради винесуть пропозицію щодо перейменування однієї з вулиць на вулицю Героїв Майдану. Для голосування та обговорення є три пропозиції – вул. Університетська, Чернівецька, Гвардійська. 

«Які були аргументи:
- Університетська – студенти почали революцію і важливо нагадувати майбутній молоді про людей, які віддали життя за їхню свободу, аби вони дорожили нею. 
- Чернівецька – великий проспект, в'їзд в місто для тих, хто прибуває потягами.
- Гвардійська – одна з центральних вулиць, академія сухопутних військ, яка має готувати патріотичну армію»,  – зазначено у повідомленні. 

Голосування триватиме до 7 квітня. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!