У Львові хочуть відкрити приватний пологовий

33936 1
Ірина Микичак, в.о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА, переконана, що створення у Львові приватного пологового суттєво розвантажило б комунальні пологові будинки міста.
фото: kievvlast.com.ua (ілюстративне)

фото: kievvlast.com.ua (ілюстративне)

«Один із приватних іноземних медичних центрів мав готовий інвестиційний проект для створення пологового будинку у Львові, але відмовився від нього з невідомих причин. Зараз з такою пропозицією звернулися бізнесмени, які планують вкласти кошти у відкриття приватного пологового відділення. І наразі шукають відповідне приміщення», – повідомила Tvoemisto.tv Ірина Микичак під час дискусії «Пологові будинки у Львові: яких змін очікувати?»

Читайте також: В яких умовах у Львові народжують дітей: родові, палати. Фото

Чиновниця додала, що департамент неодноразово звертався до Міністерства охорони здоров’я з проханням максимально спростити видачу ліцензій на ведення приватної медичної практики, адже це зменшить навантаження на бюджет та дасть можливість працевлаштуватися молодим фахівцям.

Водночас Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР, додав, що у цих приватних пологових працюватимуть ті ж самі медики, що й зараз у державних, але ставлення до пацієнта там вже має бути інакшим.

Ціни у приватних пологових

До прикладу, у київській клініці ISIDA за пологи доведеться заплатити від 51 до 82 тис. грн. А ось медичний центр«Інтерсоно» у Львові відправляє своїх пацієнтів на пологи у Польщу, в клініку «Medicover». Там ця послуга обійдеться у понад 70 тис. гривень. Втім, за словами Олени Мороз, генерального директора клініки «Інтерсоно», вже зараз обговорюють проект майбутнього приватного пологового у Львові.

Читайте також: Львів’яни назвали 13 проблем пологових будинків міста

Також львівські породіллі їздять народжувати у Луцьк та Жешув. За словами Світлани Бучко, акушера-гінеколога приватної жешувської клініки, популярним серед львів’янок є пологовий Pro-Familia, що у Польщі (Жешув): там народжує приблизно одна українка на тиждень. Вартість пологів – 6,5 тис. злотих (понад 42 тис.гривень).

Довідка. Дискусія  «Пологові будинки у Львові: яких змін очікувати?» була організована платформою «Твоє місто Львів» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 


Читайте також:
7 Листопада, 2016 17:47
Марта Родили в клініці Медікавер у Польщі від Інтерсоно. Якщо би в нас такий пологовий зробили, думаю рівень народжуваності збільшився у два рази.
Знайшла інформацію на сайті Інтерсоно про пологи в Польщі. Була із чоловіком дуже задоволена обслуговуванням і якістю клініки у Польщі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!