У Львові хочуть відновити Центр реабілітації бійців АТО, що постраждав від пожежі

1116 0
Наявну двоповерхову будівлю відремонтують та збережуть.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

У Львові напрацювали концепцію для відновлення Центру реабілітації учасників АТО «Фенікс», що на території обласної психіатричної лікарні, в якому трапилась пожежа. Це рішення сьогодні, 26 червня, підтримав виконавчий комітет ЛМР.

Львівська обласна рада передала приміщення Центру в оренду місту. За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, тепер можуть сформувати технічне завдання та шукати проєктанта. На думку міського голови Львова Андрія Садового, щоб відновити Центр необхідно 5-7 млн грн.

Наявну двоповерхову будівлю відремонтують та збережуть. На першому поверсі планують розмістити санаторні приміщення та лікувальні зали для ветеранів АТО, спортивний зал та душові. На другому поверсі облаштують навчальні зали, а також простори для вишколу дітей ветеранів АТО.

«Будемо звертатися до обласної ради для отримання від них згоди на реконструкцію. Область надала нам це приміщення в оренду, але воно є у власності обласної ради», – зазначила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, Центр реабілітації учасників АТО «Фенікс», що на вулиці Кульпарківській, 95 у Львові, створили волонтери шість років тому. Там лікували посттравматичні розлади учасників бойових дій. 17 квітня цього року у приміщенні «Феніксу» сталась пожежа.

Візуалізація ЛМР

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!