У Львові хочуть відновити унікальні записи спогадів дітей Івана Франка. Як долучитись

1710 0
Музей Франка шукає фахівців зі звукозапису, здатних відновити й оцифрувати унікальні записи спогадів Франкових дітей – Анни й Тараса – про їхнього тата і батьківську хату.
фото: Дім Франка - Franko House/facebook.com

фото: Дім Франка - Franko House/facebook.com

"Робота дуже відповідальна й делікатна. Записи понад півстолітньої давності, дуже давно не відтворювались, ймовірно, частково розмагнічені", – повідомляється на сторінці музею у Facebook. 

Читайте також: Фото дня: у Львові обрали кота для музею Франка

"Ми віримо, що знайдуться справжні майстри своєї справи, які розуміють, що таким записам просто немає ціни. На одному з них, скажімо, донька письменника Анна, розповідає про те, як виглядав їхній рідний дім у часи, коли там мешкала родина Франків. Нам так хочеться, щоб пам'ять про Франка промовляла живими голосами його рідних, а не бляшаними й барабанними пафосними промовами "для годиться", – кажуть музейники. 

Львів'ян запрошують зголоситись до пошуку фахівців, які б змогли повернути записи до життя. 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!