У Львові хочуть відновити унікальну браму-загадку. Фото

3491 0
Про належність до колишньої Краківської дільниці, переважно єврейської, нагадує внутрішній розпис з панорамою Єрусалиму.
Фото: Юлія Корицька-Голуб

Фото: Юлія Корицька-Голуб

Мешканці будинку №10 на вулиці Котлярській зібрали 50% коштів на реставрацію унікальної брами із внутрішнім розписом. Вартість реконструкції становить 60 тисяч гривень, іншу половину допомагає мешканцям зібрати кав'ярня-галерея «Штука», яка розташована поруч у будинку №8. Про це Тvoemisto.tv повідомила координаторка подій кав'ярні, Юлія Корицька-Голуб.

Читайте також: «Христос не може бути модерним». Іконописець про сучасне та сакральне мистецтво

«На вулиці Котлярській найгарніша брама у №10. Хоч будинок з кінця ХІХ століття, але досі зберіг багато рідних деталей – кілька орнаментів метласької плитки, травлені шибки з букетами у дверях-ковбойках, кольорові скельця у внутрішньому світлику. Про належність до колишньої Краківської дільниці, переважно єврейської, нагадує внутрішній розпис з панорамою Єрусалиму. Його походження має дві версії: або хтось із мешканців хотів зберегти пам'ять про мандрівку, або тут була невелика синагога», – розповідає Юлія Корицька-Голуб.

Виставка-аукціон триватиме у кав'ярні-галереї до кінця листопада. Половину коштів з аукціону скерують на реставрацію брами. В аукціоні беруть участь 22 художників із 40 роботами, намальованими в часі пленеру у вересні-жовтні 2021 року. Усі лоти можна переглянути тут

Читайте також: Бруд – це вибір. Дві історії львів'ян, які самотужки відновили під'їзди в історичних будинках

Нагадаємо, Tvoemisto.tv дізналося, що надихає людей, які самотужки реставрують свої під’їзди у старих будинках, відновлюють втрачену історичну спадщину і вибудовують справжнє сусідське ком’юніті.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!