У Львові хочуть взяти під охорону «Простір синагог»

1793 0
Це місце дуже популярне серед львів’ян, але не в надто культурний спосіб.
фото: прес-служба ЛМР (Мирослав Пархомик)

фото: прес-служба ЛМР (Мирослав Пархомик)

Управління охорони історичної спадщини міськради Львова пропонує облаштувати пост муніципальної варти біля «Простору синагог». Про це сьогодні, 3 вересня, під час засідання виконкому ЛМР сказала керівниця управління Лілія Онищенко.

«Простір синагог» відкрито у 2016 році. Зараз цей громадський простір став одним з улюблених для наших мешканців, але вони не завжди там себе поводять так, як належить. Камери спостереження не дають результату. Муніципали і поліція мусять по кілька разів (особливо з 22:00 і до ранку) туди виїжджати. Пропонуємо забезпечити там пункт Муніципальної варти, щоб вона завжди були на місці», – сказала Лілія Онищенко.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: Простір синагог

Водночас заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко запропонував подумати і знайти спільно з правоохоронцями і бізнесом, що розташований біля «Простору синагог», краще рішення, ніж пост муніципальної варти.

Також управління охорони історичної спадщини попросило кошти на те, щоб почистити камінь і метал у просторі і отримало на ремонтно-реставраційні роботи 180 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!